Viktigt meddelande om stenarna efter vägkanterna

18 augusti 2020

Hej alla, nu har sommaren inte gett upp, det har däremot vägen, som vanligt. Vi saltade förra veckan, men det blev en kort lycka. Jag mailar alla berörda i samfälligheten då vi har ytterst allvarlig situation som ska lösas omgående.

Ni har säkert noterat att våra medborgare vill assistera Länstyrelsen och Trafikverket med vägen, genom att placera stenar i vägkanten. Nu är det så illa att detta blev kontraproduktivt och får nu konsekvenser som kan påverka alla boende kännbart.

Länsstyrelsen är minst sagt upprörda, de har i dagarna låtit förstå att stenarna är samfällighetens ansvar och de ska bort - nu.

Vi ser att det bryts sten och hämtas sten från stenmurar i ett skyddat område, det pågår nu i dagarna, ser Ni att det pågår var vänliga att be dem som agerar att omedelbart flytta tillbaka stenarna. Dessutom kan stenarna direkt bidra till olyckor för gående och cyklister samt fordon.

Om samfälligheten inte löser detta nu, kommer vårt totala vägbidrag att sägas upp omedelbart. Det får konsekvensen om vi inte löser detta att vi från nästa årsmöte får öka uttaget från samtliga till den nivån att vi klarar kostnaderna för att hålla vägen i någotsånär skick. Det rör sig om ett uttag i regionen 1 - 1 500 kr beräknat på fastighet. Jag går inte in och delar upp på andelar, det får vi göra den dag vi står inför beslut. Det kan komma redan till årsskiftet.

Troligen får vi inte kontakt med dem som placerar ut stenarna, nästa vecka (35) får vi ta beslut på om vi ska hyra in entreprenörer som med fordon och personal samlar in alla stenar, på samfällighetens bekostnad som så klart drabbar alla boende i slutänden. Styrelsen