STÄMMANS BESLUT OM BELÄGGNING UPPHÄVT AV MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN

28 januari 2023

Man kan notera att grunden för domen inte är det som klandret gällde, nämligen att röstlängden skulle varit felaktig och att det var fel att rösta enligt andelstalsmetoden. Domstolen skriver:

"Mark- och miljödomstolen konstaterar att några oriktigheter i hanteringen om vilka fastigheter som ska delta på stämman inte föreligger."

"Enligt mark- och miljödomstolen föreligger därför sammantaget inga skäl att upphäva det klandrade beslutet på den grunden om en begäran verkligen har framställts av medlem om att röstning ska ske enligt andelstalsmetoden."

Domstolen finner dock, med hänvisning till Lundén & Svensson Bokelund Samfälligheter. Praktisk handbok..., att det var felaktigt att låta de fastigheter rösta där inte alla delägare var närvarande eller hade lämnat fullmakt till den/de delägare som var där. Se slutet av den 18-sidiga domen. Styrelsen återkommer med en kommentar efter sitt möte den 6 februari, men en konsekvens är att frågan om grus eller beläggning kommer upp på sommarens stämma!

/JL

Växjö TR F 4079-22 Dom 2023-01-27