Parkeringen vid raukarna

26 juli 2021

Alla som passerar norrut kan inte undgå att märka att parkeringen vid raukarna är blockerad för bilister. De turister som ändå stannar parkerar på båda sidor av vägen och skapar ett stort irritationsmoment och trafikproblem.

Marken vid parkeringen ägs av samfälligheten i byn Byrum (nära Skäftekärr) och frågan har alltså inget med grannhusen närmast parkeringen att göra. Samfälligheten har förhandlat med Länsstyrelsen om villkoren kring parkeringen, men då ingen överenskommelse nåtts stängde samfälligheten parkeringsmöjligheterna.

Reservatsförvaltningen på Länsstyrelsen gick dock på semester sedan förhandlingarna strandat (Autosvar: återkommer 8 augusti). I vägföreningens styrelse förväntade vi oss att Borgholms kommun, Turistbyrån, polisen och kanske Trafikverket också var inblandade, men när inget hände kontaktades 27 juli kommunalrådet Ilko Corkovic och kommunchefen Jens Odevall, som kände till trafikkaoset och kontaktat polisen men inte blivit informerade eller involverade av Reservatsförvaltningen! Vi kunde förmedla kontakt med Byrums samfällighetsförening (dess officiella kontakt på Sveaskog var inte användbar!) och Odevall hoppades kunna ordna en snabb lösning! Vi får se!