MER INFÖR STÄMMAN OCH MEDLEMSUTSKICK 5 JULI

5 juli 2023

Hej medlemmar* i Fornbods samfällighetsförening!

Här kommer sista medlemsutskicket före sommarens stämma, som är i Löttorps Bygdegård måndagen den 17 juli, klockan 18.30.

Före mötet sker registrering i röstlängden så kom i god tid (registreringen öppnar 17.30)! Kölappar kommer att finnas så du kan fika medan du väntar.

Om du har med-delägare (oavsett om ni är äkta makar eller nästkusiner, etc) i fastigheten, men dessa inte kommer till stämman måste du ha fullmakt från dem för att få röstkort. Fullmakter lämnas vid registreringen, antingen på papper eller med sms. Ni kan använda den bifogade fullmaktsmallen.

Kallelse till stämman publicerades i Ölandsbladet i lördags, 1 juli, och på fornbod.se för en månad sedan samt mejlades i medlemsutskicket den 26 maj. Kallelsen med förslag till dagordning bifogas igen med detta utskick.

Två stora frågor ska behandlas på stämman:

  1. om fortsatt grusväg eller beläggning med IMT40,
  2. om ändring av andelstal till samma för alla fastigheter. Ett INFORMATIONSMÖTE med utrymme för diskussion och frågor äger rum i Löttorps Bygdegård, torsdagen den 13 juli 18.30.

Till stämman har kommit inte mindre än nio motioner. Flertalet kan dock behandlas som tilläggsyrkanden i frågan om grus/beläggning. Motionerna tillsammans med styrelsens yttranden bifogas.

En stor fråga för stämman är naturligtvis även ekonomin. Två alternativa budgetförslag sändes ut med förra utskicket (21 juni, se även fornbod.se). Där motiveras också förslagen till medlemsavgifter för 2023/24: 450 kr (inkl moms) per andel vid fortsatt grusväg och 350 kr (inkl moms) per andel vid beslut om beläggning. Nytt är att debitering föreslås även för obebyggda tomter med 125 kr (inkl moms) per andel.

Med detta utskick bifogas förslaget till debiteringslängd. Denna baseras på aktuella uppgifter från Lantmäteriet, så du kan se hur många delägare och andelar det finns för din fastighet.

Revisorerna har avlämnat sin berättelse och den bifogas.

Vi ses den 13 juli (och den 17!)! styrelsen i Fornbods samfällighetsförening/Jonas Ljungberg, ordf

  • utskicket går även till några som juridiskt sett inte är medlemmar, dvs inte är med i Lantmäteriets register för Horn Ga: 1, men som har fastighet vid vägen och uttryckt intresse för föreningen. Medlemskap kan dock hävdas genom uppvisande av en lantmäteriakt som bekräftar att fastigheten tilldelats andelstal i samfälligheten!

PS! Fram till nu har vi talat om den föreslagna beläggningen som IM40, men det ska (som i Svevias offert) vara IMT40. Det är IMT40 som gäller!

Bifogade filer: Motioner och styrelsens yttranden

Förslag till debiteringslängd

Revisionsberättelse

Fullmaktsmall