MEDLEMSUTSKICK 26 maj med KALLELSE till ordinarie STÄMMA

3 juni 2023

Hej medlemmar i Fornbods samfällighetsförening, med detta utskick bifogas en kallelse till ordinarie stämma (årsmöte) som ska äga rum MÅNDAGEN den 17 JULI i Löttorps bygdegård.

Den stora frågan på mötet gäller även i år fortsatt grusväg eller beläggning.

Detta eftersom Mark- och miljödomstolen ogiltigförklarade förra årets stämmobeslut, på grund av att medlemmar kunde rösta utan att ha fullmakt från eventuellt frånvarande med-delägare. I år kommer det därför att krävas att var och en som delar ägandet av fastigheten med make/maka, syskon, föräldrar eller andra har med sig fullmakt(er) från dem som inte kommer till stämman!

Avseende röstlängden gav Mark- och miljödomstolen föreningen rätt, varför det även i år är Lantmäteriets register som avgör vilka som är medlemmar i föreningen. Antalet röster per fastighet framgår av den bifogade Debiteringslängden (kolumnen Andelstal). 

Ett INFORMATIONSMÖTE, för att diskutera och klargöra vad som kan vara oklart, kommer att föregå stämman: TORSDAGEN den 13 JULI i Löttorps bygdegård (18.30).

Med detta utskick bifogas två brev: ett till styrelsen som varnar för miljökonsekvenserna av beläggning, och ett utredande svar (skrivet av mig efter gemensamt undersökande arbete, efter diskussion i styrelsen och beslut i styrelsen) som hävdar att beläggning med indränkt makadam är det bästa alternativet för miljön (bägge breven i "Svar..."). I ett senare utskick kommer det närmare anvisningar om vad som gäller avseende fullmakter. Men med detta utskick bifogas en Debiteringslängd där du kan utläsa hur många delägare ni är, så att ingen glöms bort när ni ska skriva fullmakterna. I Debiteringslängden kan du även utläsa fastighetens andelstal (=antalet röster vid röstning enligt andelstal, vilket blir aktuellt i frågan om grus/beläggning), samt om medlemsavgiften är betald (några har även betalat för nästa år).

I senare utskick kommer även förvaltningsberättelse med bokslut, budgetförslag (en för grusväg, en för belagd väg), förslag till Debiteringslängd (den nuvarande uppdateras med ev. nya uppgifter från Lantmäteriet), samt mera underlag ifråga om grus/beläggning, mm.

MOTIONER till stämman kan inskickas till denna e-postadress fram till och med den 17 JUNI.

Ölandshälsningar från styrelsen i Fornbods samfällighetsförening /Jonas Ljungberg, ordf.

Bifogade filer: Kallelse 2023 Svar till Ingela m fl