INFÖR STÄMMAN 2023 OCH MEDLEMSUTSKICK 21 JUNI

5 juli 2023

Hej medlemmar i Fornbods samfällighetsförening, Inför årets stämma (måndagen den 17 juli i Löttorps bygdegård) kommer här Förvaltningsberättelse med bokslut samt ett Bokslutssammandrag med budget, som antogs av styrelsen den 12 juni. Med tanke på att beslut ska fattas om fortsatt grusvägsskötsel eller beläggning med IM40 finns två budgetalternativ samt två alternativ till debitering (medlemsavgift) för kommande år. Notera att i stället för noll föreslås en lägre avgift för obebyggda fastigheter. Styrelsen har ett nytt möte 3 juli och fastställer då förslag till debiteringslängd och röstlängd på basis av en aktuell delägarförteckning som väntas från Lantmäteriet. Förslaget till debiteringslängd kommer sedan i ett nytt medlemsutskick.

  • Rösträtt på stämma har den som är medlem i föreningen, dvs är ägare till fastighet som ingår i samfälligheten. (För att ha rösträtt måste medlem ha betalat de avgifter som tidigare har beslutats. Medlem har alltid rätt att närvara på stämma.)
  • För att ha rösträtt på stämman, måste samtliga delägare till fastighet vara närvarande på stämman, eller måste icke-närvarande delägare lämna en fullmakt (enligt utslag i Mark- och miljödomstolen).
  • Om ingen av delägarna till din fastighet kan närvara på stämman kan du skicka ett ombud. Ombud måste kunna uppvisa en fullmakt. Ombud behöver inte vara medlem i föreningen.
  • Fastighetsägare kan alltid företräda sin egen fastighet (med fullmakt från icke-närvarande delägare), därutöver vara ombud för en (1) annan fastighet, via fullmakt(er).
  • Fullmakter lämnas vid registreringen innan stämman börjar. Helst tar vi emot en signerad fullmakt på papper, annars digitalt (PDF, bild etc i telefon). Använd gärna bifogad fullmaktsmall.
  • En fullmakt är överlåtningsbar, dvs man kan skriva (eller lägga till på bifogade mall) ”fullmakt för NN eller den NN uppdrar att företräda…” Övrigt att notera: Det har inkommit nio motioner och de kommer tillsammans med styrelsens yttranden att läggas ut på fornbod.se/medlem efter 3 juli. En av motionerna (bordlagd förra året) föreslår att föreningen ska begära hos Lantmäteriet att systemet med andelstal ändras till lika andel för varje fastighet.

Ett INFORMATIONSMÖTE, för att diskutera och klargöra vad som kan vara oklart, kommer att föregå stämman: TORSDAGEN den 13 JULI i Löttorps bygdegård (18.30).

Ölandshälsningar från styrelsen i Fornbods samfällighetsförening /Jonas Ljungberg, ordf.

Bifogade filer: Årsredovisning

Budgetförslag

Fullmaktsmall